Δραστηριότητες συλλόγων ασθενών

Από την κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα, μέλος του Δ.Σ της ΕΛΟΔΙ και πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη:

Θέλω να σας ενημερώσω για τις δράσεις που θα κάνουμε στο Σύλλογο της Θεσσαλονίκης τον  Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο στον οποίο είμαι πρόεδρος, δηλαδή της Ένωσης Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη.

  • Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα διοργανώσουμε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Σχολικούς Νοσηλευτές στην Κοζάνη με τίτλο: «Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 των Παιδιών στο Σχολείο» (για 2η φορά) μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου όπως κάθε χρόνο από το 2017, θα διοργανώσουμε στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα το ίδιο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Σχολικούς Νοσηλευτές στην Κοζάνη με τίτλο: «Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 των Παιδιών στο Σχολείο» (για 3η φορά)
  • Επίσης θα δοθεί το «Εγχειρίδιο Σχολικών Νοσηλευτών για τη Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο Σχολείο», το οποίο έχει εκδοθεί  από την Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη και παραχωρείτε δωρεάν.
  • Το επιστημονικό πρόγραμμα εισηγείτε η κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Δ΄ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ν. ΑΧΕΠΑ.
  • Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουμε Ημερίδα την οποία την προγραμματίζουμε τώρα.

Θα αναρτήσουμε και δελτία τύπου για τις συγκεκριμένες δράσεις του Συλλόγου μας όποτε μπορούμε να σας τις προωθήσουμε. Επίσης σας στέλνω το mail της Ένωσής μας [email protected] αν έχετε κάποια πρόταση για οργάνωση Εκπαιδευτικών Εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη.