Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Γ. & Χ. Κρασσά

To Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο «Γ. & Χ. ΚΡΑΣΣΑ» είναι κτισμένο στη καλύτερη τοποθεσία της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στο Κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και τα εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην οδό Κέννεντυ 117 (επαρχιακός δρόμος Πυλαίας – Πανοράματος), Πυλαία.

Στόχος του Κέντρου είναι να φιλοξενήσει εκδηλώσεις κάθε είδους όπως για παράδειγμα επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Στις τελευταίες περιλαμβάνονται μουσικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, δεξιώσεις, γάμοι, βαπτίσεις και διάφορες κινηματογραφικές προβολές.

Το κυρίως κτίριο και ο περιβάλλων χώρος καταλαμβάνουν έκταση περίπου 13.500 τ.μ.

Σήμερα το Κέντρο διαθέτει δύο μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων, μία στον τελευταίο όροφο του κεντρικού κτιρίου, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 350 περίπου άτομα σε συνεδριακή διάταξη και 250-300 άτομα καθιστά σε ροτόντες και μία στο ισόγειο η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 250 περίπου άτομα σε συνεδριακή διάταξη και 220 καθιστά σε ροτόντες. Οι αίθουσες διαθέτουν υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και wi-fi, η επάνω δε αίθουσα υποστηρίζεται από roof garden 250 τ.μ. περίπου, με θέα που «κόβει την ανάσα» σε όλη την βόρεια πλευρά της πόλης.

Επιπρόσθετα, στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει μία μικρότερη αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας σε συνεδριακή διάταξη 60 – 80 ατόμων, η οποία εκτός από συνεδριακές εκδηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την τοποθέτηση περιπτέρων, είτε για προσφορά καφέ – αναψυκτικών στα διαλείμματα των διαφόρων εκδηλώσεων, είτε τέλος για την διοργάνωση cocktails και δεξιώσεων 120 περίπου ατόμων σε όρθια θέση.

Το κυρίως κτίριο περιβάλλεται από ανοιχτούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων 100 θέσεων περίπου, χώρους περιπάτου, όπως επίσης και από αναψυκτήριο 1000 περίπου τ.μ. με εκπληκτική θέα προς την πόλη και τον Θερμαϊκό κόλπο, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 500 άτομα για κάθε είδους θερινή κοινωνική εκδήλωση. Ο κήπος του Κέντρου διατίθεται και μεμονωμένα για κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαπτίσεις.

Οι συνεργάτες και η Διεύθυνση του Πολιτιστικού Κέντρου έχουν αφιερώσει και αφιερώνουν όλες τους τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του στόχου του Κέντρου που δεν είναι άλλος από την παροχή πολιτιστικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών εξαιρετικά υψηλού επιπέδου στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, που δεν έχουν να ζηλέψουν στο ελάχιστο αντίστοιχα Κέντρα της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνα: 2310309351 (πρωί), 2310278279 (απόγευμα)
email: [email protected]
Ιστότοπος: http://www.politistiko-krassas.gr