Φυτοοιστρογόνα

Εύα Ν. Κασσή, Ενδοκρινολόγος, Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Μελέτες παρατήρησης δείχνουν οτι υψηλότερη κατανάλωση σόγιας – παρόμοια με αυτή της παραδοσιακής Ιαπωνικής διατροφής- μπορεί να ασκεί προστατευτική δράση στην ανάπτυξη καρκίνου μαστού, να μειώνει τις υποτροπές και την θνητότητα, ωστόσο απαιτούνται κλινικές μελέτες για να το επιβεβαιώσουν.

Μέχρι να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα ασφάλειας χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση συμπληρωμάτων με υψηλές δόσεις ισοφλαβονών σε ασθενείς με καρκίνο μαστού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ολόκληρη την παρουσίαση εδώ