Σημείωμα σύνταξης

Στη καλοκαιρινή έκδοση του ηλεκτρονικού μας τεύχους έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε δύο άρθρα που αφορούν στις γυναίκες και είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όχι μόνο για λόγους ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς ,αλλά και λόγω της σπουδαιότητας τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της χώρας μας, και ειδικότερα της υπογεννητικότητας και του μεγάλου αριθμού αποξέσεων αλλά και της υπογονιμότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

Το θέμα της αντισύλληψης, όπως παρουσιάζεται από τη κ. Κανάκη, δίνει μία πλήρη εικόνα των μεθόδων της αντισύλληψης με τα υπέρ και τα κατά της κάθε μίας.

Το θέμα του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών, που εμφανίζεται με υψηλή συχνότητα στη χώρα μας, αναπτύσσεται περιληπτικά αλλά με επάρκεια και τεκμηρίωση από την κ. Παπαδοπούλου.

Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το άρθρο του Κώστα Χαμπίδη για τις ευεργετικές δράσεις της μουσικής, αν και θα επεκτείνω προσωπικά το ενδιαφέρον μου και τις δράσεις της και στη δημοτική και λαική μουσική πού μπορεί να μη βοηθά στον ύπνο αλλά λειτουργεί …ψυχοθεραπευτικά εκτονώνοντας τούς πόνους της ψυχής των ακροατών της.

Στο τμήμα «εξειδικευμένη γνώση» που προορίζεται για επαγγελματίες υγείας, θέλω να τονίσω την άρτια παρουσίαση της καθηγήτριας Εύας Κασσή, που δόθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της εντατικής εκπαίδευσης στην ενδοκρινολογία που οργανώθηκε από την εΛΛηνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, και που αφορά στα φυτοοιστρογόνα. Εμφανίζεται ως σειρά διαφανειών (powerpoint) όπως ακριβώς παρουσιάσθηκε στο συνέδριο.

Εκ μέρους των συνεργατών της «Αρμονίας και Ζωής» εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.